ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ: http://polyphoniccaravan.gr/
Η νέα ιστοσελίδα του Πολυφωνικού Καραβανιού!

 

 

ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

Για τα 20 χρόνια, τα 3 χρόνια, τον ένα χρόνο…

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, 6:30 μμ

 

Συμπληρώνονται φέτος είκοσι χρόνια από την υιοθέτηση της Σύμβασης της UNESCO για την διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Συμπληρώνονται, επίσης, σε λίγες μέρες, τρία χρόνια από την παγκόσμια αναγνώριση του Πολυφωνικού Καραβανιού, με την μετ΄ επαίνων εγγραφή του στις Καλές Πρακτικές Διαφύλαξης Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το Πολυφωνικό Καραβάνι, από το 2020, αποτελεί την πρώτη και μόνη, μέχρι τώρα, εγγραφή από μέρους της Ελλάδας στις Καλές Πρακτικές, αποτελώντας τότε μια από τις μόλις είκοσι πέντε από όλο τον κόσμο διαχρονικά.

Συμπληρώνεται, όμως, κι ένας χρόνος από το στερνό τραγούδι της αξέχαστης Βούλας Μπαϊμάκα, που ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι τραγουδώντας στην πολυφωνική σύναξη στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, παίρνοντας το τραγούδι με την συντροφιά της, τα «Δελβινιώτικα». Αυτή η επώδυνη θύμηση κληροδότησε αέναη οφειλή τιμής και μνήμης και το Πολυφωνικό Καραβάνι προσκαλεί και πάλι σε πολυφωνική σύναξη στον ίδιο χώρο, στο εμβληματικό Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, στις 6 μμ.

Η πολυφωνική σύναξη της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου στην Πανηπειρωτική έρχεται ως συνέχεια στο Δεκεμβριανό Πολυφωνικό Καραβάνι 2023 που ταξίδεψε σε Πωγώνι, Δερόπολη, Θεσπρωτία, Γιάννενα από τις 8 έως τις 10 Δεκέμβρη. Έρχεται ως επόμενο βήμα από την ανεκτίμητη Πολυφωνική σύναξη στην Πάτρα την Κυριακή 10 Δεκέμβρη, που οργάνωσε το Πολυφωνικό     Καραβάνι, με καλωσόρισμα και φροντίδα του Πανηπειρωτικού Συλλλόγου Πατρών, με χαιρετισμό του Δημάρχου της Πάτρας Kώστα Πελετίδη στην κατάμεστη Φιλαρμονική Εταιρία. Κι έρχεται την παραμονή της παρουσίασης του Πoλυφωνικού Καραβανιού στην Ακαδημία Αθηνών, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.

Ένας Δεκέμβρης της πολυφωνίας, που ξεκίνησε με τετραήμερο Εργαστήρι Πολυφωνίας στον Πύργο της Ηλείας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας και με όλα τα άλλα εργαστήρια πολυφωνίας του Πολυφωνικού Καραβανιού σε πλήρη εξέλιξη και με μεγαλύτερη, παρά ποτέ, συμμετοχή! Ένας Δεκέμβρης με πρωτοφανή πυκνότητα δράσης, αφιερωμένος στον ανεκτίμητο Μιχάλη Πασιάκο και στο δικό του παράδειγμα και προτροπή – πυξίδα στην ζωή μας. Ό,τι προκάνουμε μω…

Σε μια τέτοια ροή δράσεων πολυφωνίας εντάσσεται η αυριανή πολυφωνική σύναξη στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας που διαχρονικά στηρίζει την δράση του Πολυφωνικού Καραβανιού. Η σύναξη θα ξεκινήσει εστιάζοντας στην σχέση της Σύμβασης της UNESCO με το Ηπειρώτικο Πολυφωνικό Τραγούδι και το Πολυφωνικό Καραβάνι, με μια λιτή παρουσίαση της εγγραφής τους στο Εθνικό Ευρετήριο και τις Καλές Πρακτικές αντίστοιχα. Και στο κυρίως μέρος, θα συνεχισθεί με το πρέπος του πολυφωνικού τραγουδιού, με πολυφωνικά σχήματα να εναλλάσσονται σε ένα γαϊτανάκι τραγουδιών από όλες τις περιοχές της ηπειρώτικης πολυφωνίας ενώ μαζί μας θα είναι και οι Αλβανοί LOT KURBETI, αχώριστοι συνταξιδιώτες της κοινότητας πολυφωνίας. Έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή σειρά πολυφωνικών σχημάτων: «Δελβινιώτικα», Κοσοβίτσα, Λαογραφικός Σύλλογος Βορειοηπειρωτών «Χάονες», “Lot Kurbeti”, Ομοσπονδία Μουργκάνας, Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, «Πoλύφωνο», Xλωμό Άνω Πωγωνίου, Πολυφωνικό σύνολο «Χαονία». Και ο κατάλογος συμμετοχών διαρκώς πληθαίνει!

Καλή αντάμωση, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, στις 6:30 μμ στο Πνευματικό Kέντρo Hπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος. Είσοδος, όπως πάντα, ελεύθερη!

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com