ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ: http://polyphoniccaravan.gr/
Η νέα ιστοσελίδα του Πολυφωνικού Καραβανιού!

 

 

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ, 8-10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΣΙΑΚΟ
 
Για το μεγάλο ταξίδι των φωνών, το Πολυφωνικό Καραβάνι, πυξίδα είναι πάνω από όλα οι άνθρωποι. Πόσες και πόσες φορές δεν επιλέξαμε ρότα με βάση τα ανταμώματα με ανθρώπους, όχι μόνο με βάση τη δική μας λαχτάρα αλλά και τις δικές τους ανάγκες, τις προσωπικές ή και τις δύσκολες στιγμές τους. Σημασία είχε πάντα να είμαστε εκεί, να είμαστε δίπλα τους, στα όμορφα αλλά και στα δύσκολα, έως πολύ δύσκολα. Κι αλλάζαμε ρότα για αυτό.
 
Για το μεγάλο ταξίδι των φωνών, το Πολυφωνικό Καραβάνι, οι πιο φωτεινοί φάροι είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι. Και ανάμεσά σε τόσους αγαπημένους, ένας από τους πιο φωτεινούς, ο Μέγας Βορειοδυτικός, ο Σαγιαδινός αδελφός μας, ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΣΙΑΚΟΣ. Παραστάτης, συνταξιδιώτης μας από το 1997, από την πρώτη μας συναυλία με την "Χαονία" στην Ήπειρο, στο αρχαίο θέατρο της Γιτάνης. Και από τότε, αληθινός φάρος! Πόσα και πόσα δεν του οφείλουμε, ελάχιστο αντίδωρο στην άπειρη γενναιοδωρία του, το έργο του, την προσφορά του.
 
Εδώ και μήνες είχαμε προγραμματίσει το Φθινοπωρινό Πολυφωνικό Καραβάνι από τις 3 ως τις 5 Νοέμβρη 2023. Η κεντρική του εκδήλωση είχε οριστεί στο Κέντρο Ιστορικών Μελετών Θεσπρωτίας, στους Φιλιάτες, το Σάββατο 4 Νοέμβρη, εκεί που είναι Πρόεδρος ο Μιχάλης, για να τον τιμήσουμε (χωρίς να το ξέρει από τα πριν). Είχαμε τυπώσει και το βραβείο αλλά οι τελευταίοι, δύσκολοί του, μήνες του δεν επέτρεπαν ούτε σκέψη να το επιδώσουμε.
 
Πριν από μια εβδομάδα ο Μιχάλης "ταξίδεψε" για πάντα. Δύο μέρες μετά ταξιδέψαμε και είμαστε στην Ήπειρο, προσπαθώντας να συνειδητοποιήσουμε τον χαμό του, αναζητώντας τα στερνά του ίχνη, όσο ακόμη είναι νωπή η παρουσία του. Είναι τόσο νωπά όλα, τόσο δύσκολη η συνειδητοποίηση του χαμού που ερημώνει τον τόπο και τον καιρό μας και ορφανεύει τις ζωές πολλών από εμάς.
Σε τέτοιες συνθήκες, σε συντονισμό και με άλλους δικούς του ανθρώπους και συντρόφους χρόνων, αποφασίσαμε να αναβάλουμε το Φθινοπωρινό Καραβάνι, να ταξιδέψει τελικά χειμωνιάτικα, από τις 8 ως τις 10 Δεκεμβρίου 2023, σαράντα μέρες μετά από τον χαμό του. Κι η εκδήλωση τιμής και μνήμης πια να γίνει στο ΚΙΜΕΘΕ το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε τι και πως θα γίνει τότε, αυτό που τώρα κοινοποιούμε είναι ότι αυτό το Πολυφωνικό Καραβάνι θα είναι αφιερωμένο όλο στον Μιχάλη Πασιάκο. Ελάχιστο αντίδωρο στην αστείρευτη δωρεά του.
 

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com