ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ: http://polyphoniccaravan.gr/
Η νέα ιστοσελίδα του Πολυφωνικού Καραβανιού!

 

 

Ιστορικό (περιοδικό «Άπειρος»)

 

Ιδρυτική πράξη της «Απείρου» ήταν η έκδοση του ομώνυμου περιοδικού. Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 1998, μόλις λίγες ημέρες μετά την ίδρυση της ομώνυμης αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας. Υπότιτλος της ιδιόχειρης γραφής του τίτλου στο εξώφυλλο του περιοδικού, το motto Θεσπρωτικό έντυπο για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον» που απηχούσε το ιδιαίτερο στίγμα της έκδοσης.

Το πρώτο τεύχος του περιοδικού, με εκτεταμένο αφιέρωμα στο Πολυφωνικό Τραγούδι, εκδόθηκε σε ένα τιράζ 700 τευχών που γρήγορα εξαντλήθηκαν! Λόγω της μεγάλης ζήτησης, λίγους μήνες μετά το τεύχος επανεκδόθηκε σε 1000 αντίτυπα. Τα δύο επόμενα τεύχη του περιοδικού περιείχαν αφιερώματα, αντίστοιχα, στους αρχαιολογικούς οικισμούς της Θεσπρωτίας και το Πολυφωνικό Τραγούδι (εισηγήσεις στην επιστημονική διημερίδα) και εκδόθηκαν σε τιράζ 1000 αντιτύπων το καθένα. 

Η οργανωτική εξάπλωση του Πολυφωνικού Καραβανιού, η ανάπτυξη των εργαστηρίων πολυφωνίας, η δημιουργία και ο διαρκής εμπλουτισμός του Αρχείου Πολυφωνικού Τραγουδιού, η προτεραιότητα που δόθηκε στις δισκογραφικές εκδόσεις, αρχικά, και τις οπτικοακουστικές παραγωγές, αργότερα, δεν επέτρεψαν την έκδοση του περιοδικού τα επόμενα χρόνια. Ο εθελοντικός χαρακτήρας της δράσης, η έλλειψη στήριξης, για πολλά χρόνια, διαμόρφωσαν ένα οικονομικό πλαίσιο αποτρεπτικό για την συνέχιση της έκδοσης.

 Το 2020 η «Άπειρος» επανεκδίδεται, με ένα τεύχος εξολοκλήρου αφιερωμένο στα 20 χρόνια του Πολυφωνικού Καραβανιού, με την προσδοκία να καταστεί εφικτή στο εξής η ετήσια, περιοδική έκδοσή του. Τα παλαιότερα τεύχη του περιοδικού εξακολουθούν να διατίθενται στις εκδηλώσεις του Πολυφωνικού Καραβανιού και η ζήτησή τους, τόσα χρόνια μετά, δικαιώνει την έκδοσή τους και υπογραμμίζει την ανάγκη τακτικής επανέκδοσης της «Απείρου»

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com