ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ: http://polyphoniccaravan.gr/
Η νέα ιστοσελίδα του Πολυφωνικού Καραβανιού!

 

 

 

Τα εποχιακά Πολυφωνικά Καραβάνια πλαισίωσαν τις καλοκαιρινές Διεθνείς Συναντήσεις Πολυφωνικού Καραβανιού από την δεύτερη πενταετία τους, εξαπλώνοντας τη δράση του θεσμού και στις άλλες εποχές του χρόνου, βαθαίνοντας την σχέση του με τους τόπους και τους ανθρώπους του πολυφωνικού τραγουδιού. Ξεκίνησαν με το Ανοιξιάτικο Πολυφωνικό Καραβάνι το 2006 και, από το 2007, πλαισιώθηκαν από τα Χειμερινά Πολυφωνικά Καραβάνια και αποτέλεσαν τη βάση μετεξέλιξης των Διεθνών Συναντήσεων στα Μεγάλα Πολυφωνικά Καραβάνια.

Προτεραιότητα στα εποχιακά Πολυφωνικά Καραβάνια αποτελεί η επιτόπια έρευνα. Αυτό, από την μια, ανταποκρίνεται σε μια ανάγκη που ήρθαν να καλύψουν, τον εμπλουτισμό του Αρχείου Πολυφωνικού Τραγουδιού και, από την άλλη, αιτιολογεί τον, κατά βάση, θεματικό τους χαρακτήρα. Κάθε εποχιακό Καραβάνι έχει και άλλο θέμα, εστιάζοντας είτε σε διαφορετικές περιοχές της ηπειρώτικης πολυφωνίας (πχ Πωγώνι, Άνω Πωγώνι, Μουργκάνα), είτε, ακόμη, σε κάποιο άλλο ελλαδικό είδος πολυφωνίας (πχ Βώλακας Δράμας, Βλάχικη πολυφωνία, Κέρκυρα).

Αυτανάφλεκτα γλέντια στα Χειμωνιάτικα Πολυφωνικά Καραβάνια. Πολύτσανη 2017

Η επιτόπια έρευνα εντάσσεται στο πλαίσιο της συλλογικής μαθητείας κοντά στους ύστατους βιωματικούς ερμηνευτές, για αυτό και προνομιακή θέση συνταξιδιωτών έχουν οι μαθητές των εργαστηρίων πολυφωνίας. Η συμμετοχή αποτελεί κύριο στάδιο μαθητείας, προσφέροντας αναντικατάστατες γνώσεις κι εμπειρίες. Από την άλλη, προνομιακή είναι η έγνοια για τους ακρίτες της πολυφωνίας, τα ανταμώματα μαζί τους, μέσα στον χειμώνα, ενθαρρύνουν την δική τους σχέση με το πολυφωνικό τραγούδι, συνειδητοποιώντας την αξία της μεταλαμπάδευσης της πολυφωνικής κληρονομιάς και την δική τους συμβολή σε αυτή.

Ανταμώματα στα σπίτια των βιωματικών ερμηνευτών, εδώ με την κυρά ¨Ολγα στον Παρακάλαμο

 

Τα εποχιακά Πολυφωνικά Καραβάνια είναι, συνήθως, τετραήμερης διάρκειας και ταξιδεύουν τις πρώτες ημέρες κάθε χρονιάς και κάθε Μάιο. Η έρευνα και η μαθητεία στο πλαίσιό τους γίνεται με τρόπους αβίαστους, μέσα από ανταμώματα και αυτοσχέδια γλέντια, προκρίνοντας την ανάγκη αδιαμεσολάβητης “επιτέλεσης” του πολυφωνικού τραγουδιού. Τα εποχιακά Πολυφωνικά Καραβάνια αφουγκράζονται το πολυφωνικό τραγούδι αλλιώς, μέσα από την καθημερινότητα των ανθρώπων του, τις σιωπές των τόπων, προσφέροντας ένα απαράμιλλο υλικό τεκμηρίωσης της τοπικότητας της ερμηνείας του αλλά και των ωσμώσεων μεταξύ των περιοχών του.

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com