ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ: http://polyphoniccaravan.gr/
Η νέα ιστοσελίδα του Πολυφωνικού Καραβανιού!

 

 

 

Οι Μεγάλες Γιορτές Πολυφωνικού Τραγουδιού είναι οι μεγαλύτερες εκδηλώσεις του Πολυφωνικού Καραβανιού κάθε χρόνο στην Αθήνα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ετήσιο αντάμωμα πολυφωνικών ομίλων, συνταξιδιωτών του θεσμού, φίλων του πολυφωνικού τραγουδιού στην Ελλάδα. Κι αποτελούν την σταδιακή μετεξέλιξη των Μεγάλων Συναυλιών Πολυφωνικού Τραγουδιού που ήρθε να πλαισιώσει την σταδιακή μετεξέλιξη των Διεθνών Συναντήσεων σε Μεγάλα Πολυφωνικά Καραβάνια. 

Οι πρώτες Μεγάλες Συναυλίες Πολυφωνικού Τραγουδιού διοργανώθηκαν το 2000 και το 2001 στο κινηματοθέατρο «Παλλάς» στην Αθήνα, με ανέλπιστα μεγάλη επιτυχία. Οι περισσότεροι όμιλοι που συμμετείχαν τότε είχαν ταξιδέψει από την Ήπειρο και την Αλβανία ενώ ελάχιστοι ήταν οι νέοι ερμηνευτές. Από το 2002 οι Μεγάλες Γιορτές διοργανώνονται σε ανοιχτό χώρο, στο Θέατρο Πέτρας, σε μια περιοχή πιο κοντά στο κέντρο βάρους της ηπειρώτικης αποδημίας στην Αττική

.

Το πρωτοπόρο Πολυφωνικό των Κτισμάτων στην 1η Μεγάλη Συναυλία Πολυφωνικού Τραγουδιού

Ο όμιλος της Ομοσπονδίας Μουργκάνας σε Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού (2015)

Οι συμμετοχές ομίλων και ερμηνευτών στις Μεγάλες Γιορτές Πολυφωνικού Τραγουδιού διαρκώς πληθαίνουν. Ταυτόχρονα, μειώνεται ο μέσος όρος ηλικίας των ερμηνευτών, χάρη στην δημιουργία νέων σχημάτων και την προσέλκυση όλων και περισσότερων νέων στο πολυφωνικό τραγούδι. Και σε αυτή την εξέλιξη, καθοριστική συμβολή έχουν οι ίδιες οι Μεγάλες Γιορτές Πολυφωνικού Τραγουδιού που προβάλουν ευρύτερα την ηπειρώτικη πολυφωνία.

Ο διεθνής χαρακτήρας των συμμετοχών στο πρόγραμμα διευρύνεται, συμπεριλαμβάνοντας σταδιακά ομίλους από επτά, συνολικά, βαλκανικές και μεσογειακές χώρες. Η ηπειρώτικη πολυφωνία, έτσι, ανταμώνει λαϊκές πολυφωνίες γειτόνων ή άλλων λαών, προβάλλοντας τη θέση και την σχέση της με το ευρύτερο πλαίσιο της λαϊκής πολυφωνίας. Αυτή η διεθνοποίηση είχε και μια ξεχωριστή αυταξία, σε εποχές που οι σχέσεις μεταξύ γειτόνων δοκιμάστηκαν. Οι Μεγάλες Γιορτές Πολυφωνικού Τραγουδιού πασχίζουν να διευρύνουν τους κοινούς τόπους.

Κυρίως, όμως, πασχίζουν να διευρύνουν τον μεγαλύτερο καρπό τους, την Κοινότητα Πολυφωνίας. Οι Μεγάλες Γιορτές συνέβαλαν καθοριστικά στην δημιουργία της Κοινότητας του Πολυφωνικού Τραγουδιού και, εδώ και χρόνια, αποτελούν το βαρόμετρο στην εξέλιξή της. Η αριθμητική αύξηση ομίλων και ερμηνευτών, η αναλογική αύξηση της συμμετοχής νέων ομίλων και ερμηνευτών, αποτελούν δύο από τους ελπιδοφόρους καρπούς των 20 χρόνων των Μεγάλων Γιορτών Πολυφωνικού Τραγουδιού.

Οι Μεγάλες Γιορτές διοργανώνονται στην αρχή κάθε καλοκαιριού και είναι οι μόνες εκδηλώσεις του Πολυφωνικού Καραβανιού που πραγματοποιούνται με εισιτήριο, όσο μικρότερο γίνεται προσπαθώντας να στηρίξουν το σύνολο των δράσεων του θεσμού για όλο το χρόνο. Καθοριστική για την επιτυχία τους είναι η στήριξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας και του Δήμου Πετρούπολης που έχουν αγκαλιάσει και στηρίζουν διαχρονικά την διοργάνωσή τους.

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com