ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ: http://polyphoniccaravan.gr/
Η νέα ιστοσελίδα του Πολυφωνικού Καραβανιού!

 

 

H "Άπειρος" ξεκίνησε την δημιουργία του Αρχείου Πολυφωνικού Τραγουδιού (ΑΠΤ) το 2003.

Προέκυψε σαν ανάγκη ταξινόμησης των οπτικοακουστικών καταγραφών από την πρώτη πενταετία των Διεθνών Συναντήσεων και των Μεγάλων Συναυλιών Πολυφωνικού Τραγουδιού καθώς και της μεταγραφής και ψηφιοποίησης παλαιότερων, αναλογικών υλικών που συλλέχθηκαν αυτά τα χρόνια. Η δημιουργία του ΑΠΤ ήρθε σαν καρπός αλλά και υποστήριξε την πιο συστηματική ενασχόληση με την επιτόπια έρευνα και όρισε την απαρχή στην δεύτερη πενταετία του Πολυφωνικού Καραβανιού.

Από τότε, το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού διαρκώς εμπλουτίζεται όλο και πιο συστηματικά, με τα υλικά του να τροφοδοτούν μια ενιαία ηλεκτρονική βάση δεδομένων και να διακλαδώνονται στην Πολυφωνική Βιβλιοθήκη, την Πολυφωνική Ηχοθήκη, την Πολυφωνική Εικονοθήκη. Το μεγαλύτερο μέρος των υλικών αποτελεί καρπό είτε της καταγραφής των εκδηλώσεων και των δράσεων του Πολυφωνικού Καραβανιού, είτε της αυτοτελούς έρευνας πεδίου της «Απείρου» ενώ σημαντικό μέρος προέρχεται και από την ψηφιοποίηση και τις μεταγραφές παλαιότερων έντυπων και οπτικοακουστικών υλικών.

Η λειτουργία του Αρχείου βασίζεται στην εθελοντική, συλλογική δουλειά των συνεργατών του Αρχείου. Η ομάδα του ΑΠΤ, που ανανεώνει την σύνθεσή της στο πέρασμα των χρόνων, συναντιέται κάθε Σάββατο, προχωρώντας μια "μυρμηγκίσια" δουλειά, ιδιαίτερα σημαντική όχι μόνο για το ίδιο το Αρχείο αλλά και για όσα στηρίζει η λειτουργία του. Τα υλικά του ΑΠΤ, οι ηχογραφήσεις, τα βίντεο, οι ψηφιοποιήσεις κειμένων, στηρίζουν την δράση των Εργαστηρίων Πολυφωνίας, προσφέροντας ένα πολύτιμο υλικό τεκμηρίωσης και συγκριτικής προσέγγισης των διαφορετικών τρόπων ερμηνείας του πολυφωνικού τραγουδιού από περιοχή σε περιοχή. Ταυτόχρονα, το ΑΠΤ στηρίζει τις εκδόσεις και τις παραγωγές της "Απείρου", τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του Πολυφωνικού Καραβανιού καθώς και την διαδικτυακή προβολή του ίδιου του πολυφωνικού τραγουδιού. 

Ένας από τους σημαντικότερους, άμεσους στόχους του ΑΠΤ είναι η ενδεικτική, διαδικτυακή προβολή του συνόλου των υλικών του. 

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com